apple carplay, audi a3, audi-2095800.jpg

Wireless Apple Carplay in je auto

Terwijl CarPlay van Apple al sinds 2014, was het vanaf iOS 9 al mogelijk om Wireless Apple CarPlay in de auto te gebruiken.
Maar waarom bieden tegenwoordig veel fabrikanten al draadloos laden mogelijkheden in je auto, maar zodra je CarPlay gebruikt moet je nog steeds een kabel gebruiken? Zodra je jouw iPhone met een kabel aansluit laad jouw telefoon al op, wat heeft het dan voor zin om hem ook draadloos op te kunnen laden als wireless CarPlay niet mogelijk is op zelfs de meest recente auto’s.

Er zijn wat oplossingen, hierbij de 2 belangrijkste:

CPLAY2air adapter:

Knip het snoer in uw auto door met de CPLAY2air-adapter, de reviews zijn er duidelijk over, het werkt niet echt optimaal en zodra apple of de autofabrikant een nieuwe firmware uitbrengt kan het zomaar zijn dat de CPLAY2air-adaptor niet meer werkt.

Carlin-Kit:

Er zijn veel verschillende versies van de Carlin-Kit beschikbaar, ook is er website, die wonder boven wonder hoofdzakelijk 5 sterren reviews heeft, echter ook hier is het twijfelachtig of deze kit altijd blijft werken.

Over het algemeen geldt voor al deze, veelal uit Azië afkomstige gadgets: ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.’

Is Wireless Apple CarPlay dan niet mogelijk in je auto? Natuurlijk wel, kies een auto die het officieel ondersteund. Voorbeelden van automerken met officieel ondersteunde wireless CarPlay zijn: Volkswagen , Skoda, Kia, Hyundai & Seat, let er wel op, dit is dan slechts aanwezig op een zeer beperkt aantal types.