joystick, game controller, buttons-4321216.jpg

De beste gaming-PC in 2022?

Er zijn verschillende redenen om een gaming-PC te kopen in plaats van een gaming-console een zoals de Xbox Series X of de PlayStation 5 (PS5). De Xbox Series X wordt dé 4K-spelmachine en vermoedelijk zal de PS5 dit voorbeeld volgen, maar als je op zoek bent naar de beste games, zul je toch uitkomen bij een gaming-PC.

Als je niet klaar bent om zelf een desktop te bouwen, kan het kopen van een pre-built een uitkomst voor je zijn. Wij hebben hieronder een korte review gemaakt van de Lenovo Legion T7 Gaming-Desktop.

Je kunt gewoon veel meer rauwe grafische kracht in een gaming-desktop krijgen, vooral als je kiest voor een machine met een van Nvidia’s Ampere grafische kaarten zoals de RTX 3070, RTX 3080 of RTX 3090.

Hoewel gaming-desktops veel gecompliceerder kunnen zijn, is het kopen van een desktopcomputer niet zo heel anders als je een nieuwe gaming-console koopt, wij helpen je daarbij graag een beetje op weg.

Wat handige tips waar je rekening mee moet houden.

Grafische kaart van Nvidia

De grafische kaart is het belangrijkste component voor elke gaming-PC. Of je nu een RTX 3070, RTX 3080 of RTX 3090 nodig hebt hangt af van welke games je speelt en hoeveel beelden per seconde (fps) je nodig hebt.

CPU van Intel

De CPU, in het geval van intel, moet minimaal een intel i5 CPU zijn, wil je naast gaming ook grafisch werk of video-editing doen dan is een Intel i7 CPU of Intel i9 CPU de beste keuze. Hou er wel rekening mee dat de snelheid van de CPU in het geval van gaming ondergeschikt aan de snelheid van de grafische kaart.

Koeling

Voor een gaming-PC is de koeling van de componenten uiterst belangrijk. Je hebt dus een kast nodig waar dit in orde is, dit is ook gelijk het grootste probleem van pre-build systemen.

Geheugen

Zorg dat je minimaal 16gb geheugen hebt, waarvan de geheugen-modules in paren zitten, dus 2x8gb voor 16gb of 2x16gb voor 32gb geheugen. Zo draait je geheugen in dual-channel en draait het geheugen op de hoogst mogelijke snelheid.

Wifi-6

De hoogst mogelijke draadloze internet verbinding in 2021, hou er rekening mee dat je router ook wifi-6 moet ondersteunen.

Gaming-monitor

Als je eindelijk een gaming-PC hebt uitgekozen die door zijn snelle grafische kaart hoge fps (frames per second) kan halen, heb je ook een gaming-monitor nodig die deze hoge fps kan weergeven. Waar je vroeger gelukkig was met een 60hz of 144hz monitor kun je nu gerust kijken naar minimaal een 240hz monitor. Asus heeft op dit moment zeer snelle gaming-monitoren voor een redelijke prijs.

Hoe koop je nu de beste pre-build gaming-PC die past bij je budget?

Lenovo Legion T7i (Intel)

Intel® Core™ i7-10700K van de 10e generatie
Nvidia RTX 3700
1x 500 GB PCIe SSD + 1x 1TB HDD
16GB Geheugen
Windows 10

PLUSPUNTEN

– Incl. RTX 3070, los momenteel erg duur.
– Perfecte 1080p gaming performance op de hoogste settings.
– Mooie, user-instelbare RGB LED verlichting.
– Valorant, 225fps op 1080p, hoogste settings.
– Zeer stille fans/goede koeling voor componenten.

MINPUNTEN

– Wat hogere aanschafprijs.


Bij een budget tot 2000,- euro komen wij uit bij de Lenovo T7 desktop. Kijk eens goed naar deze Lenovo T7 pre-build. Hij is razendsnel en superstil, zelfs tijdens het spelen van games op hoge instellingen. Enige nadeel is dat voor de prijs, we hadden gehoopt dat de SSD 1TB was. Je kunt ook kijken naar de goedkopere versie met 1x16gb geheugen en er dan zelf een 1x16gb extra geheugen bijzetten, zodat je een dual-channel 32GB systeem krijgt.