dictionary, reference book, learning-1619740.jpg

De beste woordenboeken voor de middelbare school

Een woordenboek is onmisbaar op het voortgezet onderwijs. De woordenboeken die het meest gebruikt worden zijn Van Dale of Prisma. Hierbij zijn de pocket uitvoering makkelijk mee te nemen in je schooltas en de Van Dale Groot woordenboeken handig voor thuis. Welk merk woordenboek het beste bij je past hangt af van de middelbare school waar je op zit.

Hieronder de beste woordenboeken voor de verschillende talen:

Woordenboek Nederlands

In het Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands vind je alles wat je nodig hebt voor het schoolvak Nederlands in het vmbo en de onderbouw havo/vwo op de middelbare school in Nederland.

Heeft je school gekozen voor de Prisma woordenboeken, bekijk het Prisma woordenboek Nederlands dan hier.

Woordenboek Nederlands-Engels (NL-EN) / Engels-Nederlands (EN-NL)

Met de Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands-Engels en Van Dale Pocketwoordenboek Engels-Nederlands zijn de perfecte partner voor jouw lessen Engels. Deze woordenboeken zijn ook handig als je tweetalig onderwijs volgt.

Prisma heeft naast de Prisma Nederlands-Engels (NL-EN) en Prisma Engels-Nederlands (EN-NE) woordenboeken ook een speciaal Prisma miniwoordenboek Engels-Nederlands/ Nederlands-Engels, met de delen Engels-Nederlands en Nederlands-Engels bij elkaar in één woordenboek van 464 blz.

Woordenboek Nederlands-Duits (NL-DE) / Duits-Nederlands (DE-NL)

In deze Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands-Duits en Van Dale Pocketwoordenboek Duits-Nederlands vind je alles wat je nodig hebt voor het schoolvak Duits en het eindexamen op de middelbare school.

Als je school heeft gekozen voor Prisma i.p.v. Van Dale kun je beter voor het Prisma Nederlands-Duits woordenboek (NL-DE) of gaan het Prisma Duits-Nederlands woordenboek (DE-NL) kiezen.

Woordenboek Nederlands-Frans (NL-FR) / Frans-Nederlands (FR-NL)

Naast de middelbare school en thuisgebruik is het Van Dale pocketwoordenboek Nederlands-Frans en het Van Dale pocketwoordenboek Frans-Nederlands ook handig voor een taalcursus. In alle gevallen zijn deze Pocketwoordenboeken bij het leren van de Franse taal een uitstekende bron van informatie.

Al ruim 50 jaar worden de Prisma woordenboeken samengesteld, bijgewerkt en gecontroleerd door een team van ervaren lexicografen. De Prisma Nederlands-Frans (NL-FR) en Prisma Frans-Nederlands (FR-NL) woordenboeken zijn een prima hulp voor het vak Frans.

TIP: Bij deze boekenhandel heb je de keuze om te laten bezorgen of af te halen in de winkel!