calendar, agenda, schedule-5886860.jpg

Papieren agenda versus digitale agenda in 2022

Hoewel onze eigen agenda al jaren digitaal is, horen we toch vaak van scholen dat je alleen goed kan leren plannen met een papieren agenda. Wij hebben daarom wat papieren agenda’s en digitale agenda’s naast elkaar gezet zodat je in schooljaar 2021/2022 de beste agenda kunt kiezen.

De beste papieren planagenda’s van 2021 (ook wel de online-agenda genoemd)

Plenda One

Voor de meeste games en gamers is de Deathadder V2 een fantastische muis. Het ontwerp is eenvoudig, met twee perfect geplaatste, ruim bemeten duimknoppen. Het heeft ook een uitstekende optische muis-sensor die werkt op zowel harde als stoffen pads.

Purple Monkey Agenda en Studeerplanner

Plannen is een van de moeilijkste vaardigheden om te leren, maar het is tegelijkertijd ook essentieel voor het studeren. Het blijkt daarnaast ook heel moeilijk om je te houden aan je eigen planning. Deze Agenda en Studeerplanner helpt je om deze moeilijke taken te vereenvoudigen.

Mijnwerkplekje planagenda

De plan-agenda leert kinderen eenvoudig plannen. Hij is speciaal ontwikkeld om kinderen beter te leren plannen.De plan-agenda is geschikt voor alle kinderen en speciaal voor kinderen met dyslexie, beelddenken, ADHD, DCD, autisme, faalangst en natuurlijk kinderen met overzichtsproblemen.

De beste digitale planagenda’s van 2021 (ook wel de online-agenda)

Apple Calendar app (gratis)

Als je op een iPhone, iPad, iMac of Macbook werkt zul je de apple calendar app vast waarderen, al je apparaten synchroniseren automatisch en apple geeft je gratis een volledig office pakket (Pages, Keynote en Numbers) bij iedere nieuw Apple apparaat.

Google Calendar (gratis)

Alles wat dat je zou verwachten van een gratis online agenda. Meerdere weergaven van uw dag, week en maand, gastuitnodigingen, kalender op het web en meer. Daarnaast maak je natuurlijk gratis gebruik van Google apps, waaronder google hangouts om in contact te blijven met je klasgenoten.

Microsoft Outlook (gratis)

Zoek je een meer online agenda-app waar je ook je schoolzaken in bewaart, maar ligt Google Agenda je niet echt? Dan is Outlook van Microsoft een fijn alternatief. Deze complete app combineert e-mail, agenda, het office pakket en de corona-proof Microsoft teams-app op één plek.

Plenda App (30 dagen gratis, daarna 14,95 per jaar)

De applicatie werkt met de vertrouwde Plenda methode, waarbij huiswerk wordt genoteerd, ingeplant en afgevinkt. Voer eenvoudig een vak in, herhaal het om je rooster te vullen en voer direct je huiswerk in. Vul je naschoolse activiteiten in en plan eenmalige taken in je takenlijst. Veel taken op een dag? Plan een pauze tussen je taken. Taak niet afgerond of ’n wijziging in het rooster? Schuif eenvoudig de taak of het vak naar een andere dag.