smart plant purifier, air purifier, plant-2397587.jpg

Ventilatie bij hooikoort en luchtwegproblemen

Voor mensen met hooikoorts en luchtwegproblemen, zoals Asthma of COPD, is het cruciaal dat de luchtkwaliteit in jouw huis zo optimaal mogelijk is.

Het wordt ook steeds waarschijnlijker dat wij nog een lange tijd met het corona-virus te maken zullen hebben. Daarnaast wordt ook steeds duidelijker dat de kans op COVID-19 groter wordt door aerosolen (kleine druppeltjes) die een grotere afstand kunnen afleggen en in een ruimte kunnen blijven hangen. Dit is natuurlijk problematisch voor onze kinderen die de hele dag in klaslokalen zitten, terwijl bekend is dat de ventilatie ook daar niet goed op orde is.

Goede ventilatie is voor zowel hooikoorts, luchtwegproblemen en tot op zeker hoogte het corona-virus dus heel belangrijk. Maar die, soms vuile buitenlucht, moet natuurlijk wel worden schoongemaakt. Je loopt anders het risico dat de luchtkwaliteit binnen juist slechter en vooral vuiler wordt door ventilatie.

Om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren kennen wij 2 types luchtreinigers:

Luchtventilatoren

Een van de beste ventilatoren die d.m.v. HEPA-filters en actieve koolstoffilters de lucht heel goed reinigen komen van Dyson. Deze zijn natuurlijk goed aan de prijs, maar dat zijn ze naar onze mening ook echt wel waard. De iOS- of Android-app die je gratis kunt downloaden geeft aan hoe het staat met de luchtkwaliteit in je huis, maar ook daarbuiten.

Luchtreiniger

Wil je echt de lucht reinigen en zonodig naar de optimale luchtvochtigheid brengen, dan kom je al snel uit bij de Sharp luchtreiniger/luchtbevochtiger, speciaal voor allergieën en astma. Sharp staat bekend om zijn lange ervaring met luchtreinigers/luchtbevochtigers. Door een combinatie van HEPA-filters en luchtbevochtiin